Ontstoken tandvlees behandelen

Een tandvleesontsteking is vervelend, pijnlijk en ongezond. Gezond tandvlees is roze van kleur en ligt strak om de tanden. Ontstoken tandvlees kan er rood uitzien en zelfs bloeden. Enkele kenmerken die kunnen optreden zijn een vieze smaak in de mond, slechte adem en rood, slap en gezwollen tandvlees. Het is belangrijk om ontstoken tandvlees te behandelen en dit kunt u doen bij CTI Breda.

Tandvleesontsteking

Een tandvleesontsteking ontstaat door bacteriën in de tandplak. Daarnaast kan het tandplak verkalken en omvormen in tandsteen, waardoor er zich elke keer een nieuw laagje tandplak vormt. Het is altijd mogelijk om ontstoken tandvlees te behandelen. Wanneer de ontsteking onbehandeld blijft kan de ontsteking zich uitbreiden in de richting van het kaakbot. Het tandvlees kan loslaten van de tanden en kiezen, waardoor de tanden los komen te zitten of zelfs uitvallen. Hierdoor heeft de ontsteking de kans om zich nog verder uit te breiden met als gevolg dat het kaakbot kan afbreken, maar het is te voorkomen en te genezen. Voor de juiste behandeling van uw tandvlees kunt u terecht bij CTI (Centrum voor Tandheelkunde & Implantologie) in Breda.

Diverse behandelingen voor ontstoken tandvlees

CTI is een praktijk voor tandheelkunde en implantologie waar u terecht kunt voor diverse professionele behandelingen, zoals het behandelen van een tandvleesontsteking. Indien u problemen heeft met uw tandvlees, kunnen wij u op verschillende manieren helpen.

Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Manipulatie, verbreding en verhoging van uw tandvlees voor een optimaal esthetisch resultaat (soft-tissue management)
  • Recessiebehandelingen bij terugtrekkend tandvlees
  • Tandvleestransplantatie met allograft of autograft
  • Behoud van de tandvleespapillen of reconstructie ervan
  • Ontstoken tandvlees behandelen

Contact

Drs. Van Goethem en al onze medewerkers helpen u graag. Indien u vragen heeft over de mogelijkheden of wanneer u ontstoken tandvlees wilt behandelen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn per e-mail bereikbaar en u kunt ons tevens telefonisch bereiken via 076 – 520 80 49. Wij behandelen tandvleesontstekingen op professionele wijze die het beste bij u past. Bij onze specialisaties vindt u meer informatie over de tandvleesbehandelingen.

Bekijk ook: