Praktijk voor implantologie

In onze praktijk voor implantologie in Breda brengen wij diverse soorten tandimplantaten aan. Een implantaat is een ‘titaniumschroefje’ of kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Titanium is een zeer biocompatibel materiaal. Dat wil zeggen dat het lichaam dit zeer goed verdraagt en het materiaal niet zal afstoten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit zeker geen nieuwe of experimentele oplossing. Implantaten worden al ruim 40 jaar gebruikt en sinds begin jaren ’80 ook in Nederland. Tegenwoordig ligt het succespercentage van implantologie boven de 95%. Door de grote verbeteringen in de materialen en technieken kan het momenteel één van de meest zekere oplossingen in de mond bieden.

Implantologie is comfort
Voor veel mensen voelt het alsof ze weer hun eigen tanden en kiezen bezitten. Dat is precies de reden waarom patiënten kiezen voor implantaten. Implantaten verhogen het comfort in de mond. U kunt weer pijnloos kauwen. Dit komt de spijsvertering en uiteindelijk uw totale gezondheid ten goede. Bovendien worden uw eigen gezonde tanden niet onnodig belast of afgeslepen. Ook blijft het bot goed bewaard. Een tandimplantaat van onze praktijk voor implantologie is een duurzame oplossing!

Voor wie is onze implantologiepraktijk in Breda geschikt?
In onze praktijk voor implantologie kunnen wij de implantaten nagenoeg bij iedereen plaatsen. De bekendste oplossing met implantaten is een overkappingsprothese op implantaten, ook wel bekend als het klikgebit. Met enkele implantaten in de onder- of bovenkaak wordt de prothese vastgezet, waardoor problemen met een slecht passende prothese worden vermeden.

Ook voor vervanging van een of meerdere tanden gebruikt men implantaten. Omliggende elementen hoeven niet te worden omslepen en een implantaat is de beste oplossing op lange termijn.

Bekijk ook: