Implantaten

Voor het laten plaatsen van implantaten kunt u terecht bij CTI (Centrum voor Tandheelkunde & Implantologie). Implantoloog Drs. van Goethem is gespecialiseerd in eenvoudige en complexe implantaatbehandelingen.

Duidelijke uitleg en persoonlijke aandacht
CTI Breda is een tandheelkundig praktijk in Breda die zich onder andere gespecialiseerd heeft in het plaatsen van implantaten. Hierbij onderscheiden wij ons van andere tandartspraktijken door:

Een duidelijke uitleg
Een persoonlijke benadering
Steriliteit en hygiëne
Gebruik van moderne technologie
Geen lange wachttijden
Geen doorverwijzing

U kunt er dan ook zeker van zijn dat u bij ons de beste behandeling en persoonlijke service krijgt. Tijdens uw eerste afspraak gaan we exact bekijken wat u nodig heeft. Iedere patiënt is bij ons uniek.

Welke soorten implantaat behandelingen zijn er ?

Solitaire implantaten
Patiënten die een tand of kies missen of kwijtraken, kunnen deze laten vervangen door een implantaat zonder de gezonde aangrenzende tanden te laten beslijpen als steunpunten voor een brugconstructie.

Extractie en onmiddellijk implanteren
Na het trekken van een tand/kies begint het kaakbot snel te slinken, daarom adviseer ik om tegelijkertijd te implanteren voordat er te weinig bot is.
Een eventueel aanwezige infectie (cyste of ontstekingsweefsel) wordt direct  verwijderd en je vermijdt dat uw tandkas (onnodig) beschadigd raakt tijdens de extractie.

Vervanging van meerdere tanden of kiezen met implantaten
Bij de patiënt die tanden of kiezen verliest door tandbederf, een breuk van een gebitselement of door tandvleesproblemen is het mogelijk om meerdere implantaten te plaatsen ter vervanging. Dit zou kunnen met solitaire implantaten met kronen maar ook een brugconstructie kan met behulp van implantaten worden vervangen.

All on 4
Bij de All-on-4 zijn er nooit chirurgische sinus-liften nodig en kunnen de implantaten onmiddellijk worden geplaatst.  U heeft dan op slechts één dag ONMIDDELLIJKE VASTE TANDEN. Slechts een handvol tandartsen zijn opgeleid voor deze procedure.

Prothese op implantaten klikgebit
Een prothese op implantaten is veel aangenamer dan een kunstgebit omdat het niet verschuift en het uw gehemelte vrij is, het voelt aan zoals de eigen tanden en geeft de volledige functionaliteit van het gebit terug.

Zygoma implantaten bij te weinig kaakbot 
Meestal komt dit voor bij patiënten die reeds tientallen jaren een uitneembaar bovenste kunstgebit dragen. Door de druk van het kunstgebit op het tandvlees en kaakbot slinkt met de jaren het kaakbot weg.  Totdat alle kaakbot weg is. De Zygoma implantaten worden in het bot van de jukbeenderen geplaatst. 

Tarieven en vergoedingen
Het plaatsen van implantaten wordt bij tandloze kaken vergoedt vanuit uw basisverzekering.
CTI Breda heeft hiervoor overeenkomsten met de zorgverzekeraars.

Afspraak maken
Indien u een afspraak wilt maken om implantaten te laten zetten of als u simpelweg meer informatie wilt en een deskundig advies, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij zijn bereikbaar per e-mail of op telefoonnummer +31 (0)76 520 80 49. Wij helpen u graag verder! Onder specialisaties kunt u meer lezen over onze behandelingen.