CTI Breda

Facings

Facings

Wat zijn facings? Hoe werken facings, en wat zijn de mogelijkheden? Hieronder lees er alles over.

Wat is een facing?

Een composiet facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal dat op de tand wordt geplakt om bijvoorbeeld afgebroken hoekjes te repareren of scheve tanden te maskeren. Een porseleinen facing is een schilde dat op de eigen tand wordt geplaatst en wordt in een lab gemaakt. Voor zowel  composiet of porseleinen facings kunt u bij CTI Breda terecht.

Wanneer heeft u een facing nodig?

Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. Zo kunnen wij een spleetje tussen de tanden opvullen, hoekjes die zijn afgebroken repareren, tanden die verkleurd zijn weer een mooie witte kleur geven of scheve tanden verbergen. 

Facings of kronen?

Het grootste verschil tussen een facing en een kroon is dat een kroon helemaal over de tand wordt geplaatst en een facing niet. De randen van de facings of kronen liggen dus verschillend en dat is van belang voor de mondhygiëne en het tandvlees. Een kroon heeft zijn volledige rand bij of net onder de rand van het tandvlees.

Plaatsen van facings

Het plaatsen en het slijpen van de facings wordt niet als pijnlijk ervaren. Het slijpen van het tandglazuur gebeurt minder diep dan bijvoorbeeld bij het boren van een tand. Daarnaast is slijpen niet altijd noodzakelijk. Met de tandarts wordt er een plan gemaakt welke soort facing het beste kan worden geplaatst. De facingschildjes kunnen in één behandeling worden aangebracht. In overleg met u wordt de juiste kleur bepaald. Na plaatsing wordt de facing in de juiste vorm gebracht.

CTI maakt het verschil met een duidelijke uitleg en persoonlijke aandacht. U kunt er bij ons zeker van zijn dat de esthetische tandheelkunde door een professional wordt uitgevoerd!

Esthetische tandheelkunde door professionals

CTI is een praktijk voor tandheelkunde en implantologie in Breda. U kunt bij ons, naast facings, onder meer de volgende behandelingen krijgen:

  • Kroon- en brugwerk
  • Wortelkanaalbehandeling
  • Bleken van tanden
  • Tandvleescorrecties
  • Partiële en volledige protheses
  • Implantaten
  • Ontstoken tandvlees
  • Ga naar compleet overzicht →

Contact

Indien u een afspraak wilt maken voor een nieuwe brug in Breda kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers op telefoonnummer + 31 (0) 76 520 80 49. Ook voor vragen over een bruggen kunt u ons op dit nummer bellen of natuurlijk een e-mail sturen. Op deze website kunt u alvast meer lezen over onze specialisaties.