CTI Breda

Bruggen

Bruggen

Wat zijn bruggen? Hoe werkt een brug? Hoe ziet de behandeling eruit? Hieronder lees er alles over.

Wat zijn bruggen?

Wanneer je tanden mist is het heel lastig om kauwen zonder pijn of te lachen zonder je te schamen. Wanneer je een missende tand niet meteen behandeld, kunnen de andere tanden ervoor zorgen dat deze verschuiven of krom worden.

Bruggen worden al jarenlang gebruikt om missende tanden te vervangen. De bruggen kunnen de pijn en moeilijkheden verhelpen die gepaard gaan met ontbrekende tanden. 

Hoe werkt een brug?

In een dentale brug fungeren de bestaande tanden als ankers voor de brug. De brug vervangt het gat die is ontstaan door de ontbrekende tanden. De bruggen kunnen uit meerdere materialen zijn samengesteld, waaronder goud, metaal en porselein.

Wanneer je de brug wilt laten matchen bij jouw mooie glimlach adviseren wij om een porseleinen brug te nemen. Porselein is duurzaam en bestand tegen vlekken. Het belangrijkste van een porseleinen brug is dat het de kleur en de eigenschappen van de andere tanden imiteert.

Wat is de procedure?

Voorafgaand van de behandeling zal de specialist, wanneer nodig, een plaatselijke verdoving toedienen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de behandeling geen pijn zult ervaren. 

De specialist zal een afdruk maken van het gebit, dit wordt gedaan met een afdruklepel (happen).  Hierbij wordt vastgelegd hoe je dichtbijt en de kleur wordt bepaald. 

Om de tand/kiezen te beschermen, wordt er een (tijdelijke) noodbrug geplaatst. Als de definitieve brug klaar is wordt de brug gepast en bekeken. Daarna zet de specialist de brug vast. 

Geniet van je glimlach!

Het duurt maar een paar dagen om aan je nieuwe brug te wennen. Na het plaatsen van de noodbrug of definitieve brug zal je de eerste dag of twee zachter voedsel moeten eten.

Binnen een week kan je weer al jouw favoriete snacks, gerechten of fruit eten. Ook wordt het praten weer makkelijker en kan je weer lachen met veel zelfvertrouwen!

De bruggen bij CTI Breda zijn van hoge kwaliteit en hierdoor heel duurzaam. Ben jij opzoek naar een brug, schroom dan niet en neem vandaag nog contact met ons op. 

Contact

Indien u een afspraak wilt maken voor een nieuwe brug in Breda kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers op telefoonnummer + 31 (0) 76 520 80 49. Ook voor vragen over een bruggen kunt u ons op dit nummer bellen of natuurlijk een e-mail sturen. Op deze website kunt u alvast meer lezen over onze specialisaties.