Praktijk voor implantologie

In onze praktijk voor implantologie in Breda brengen wij diverse soorten tandimplantaten aan. Een implantaat is een ‘titaniumschroefje’ of kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Titanium is een zeer biocompatibel materiaal. Dat wil zeggen dat het lichaam dit zeer goed verdraagt en het materiaal niet zal afstoten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit zeker geen nieuwe of experimentele oplossing. Implantaten worden al ruim 40 jaar gebruikt en sinds begin jaren ’80 ook in Nederland. Tegenwoordig ligt het succespercentage van implantologie boven de 95%. Door de grote verbeteringen in de materialen en technieken kan het momenteel één van de meest zekere oplossingen in de mond bieden.

Implantologie is comfort

Voor veel mensen voelt het alsof ze weer hun eigen tanden en kiezen bezitten. Dat is precies de reden waarom patiënten kiezen voor implantaten. Implantaten verhogen het comfort in de mond. U kunt weer pijnloos kauwen. Dit komt de spijsvertering en uiteindelijk uw totale gezondheid ten goede. Bovendien worden uw eigen gezonde tanden niet onnodig belast of afgeslepen. Ook blijft het bot goed bewaard. Een tandimplantaat van onze praktijk voor implantologie is een duurzame oplossing!

Voor wie is onze implantologiepraktijk in Breda geschikt?

In onze praktijk voor implantologie kunnen wij de implantaten nagenoeg bij iedereen plaatsen. De bekendste oplossing met implantaten is een overkappingsprothese op implantaten, ook wel bekend als het klikgebit. Met enkele implantaten in de onder- of bovenkaak wordt de prothese vastgezet, waardoor problemen met een slecht passende prothese worden vermeden.

Ook voor vervanging van een of meerdere tanden gebruikt men implantaten. Omliggende elementen hoeven niet te worden omslepen en een implantaat is de beste oplossing op lange termijn.

De solitaire tandvervanging met implantaat

Patiënten die door een aangeboren afwijking, ongeval of andere reden een tand of kies missen of kwijtraken, kunnen deze laten vervangen.
Aangezien een implantaat de wortel vervangt, is het mogelijk de tand te vervangen zonder de gezonde aangrenzende tanden te laten beslijpen. Het eindresultaat voelt en ziet er precies zo uit als de eigen tanden. Vanwege groei bij jeugdige patiënten is tandvervanging door implantaten in onze praktijk pas mogelijk rond 18-19 jaar.

Vervangen van meerdere tanden of kiezen met implantaten

Bij de patiënt die door cariës, fractuur van een gebitselement of parodontale problemen tanden of kiezen verliest, kan het aanbrengen van meerdere implantaten een waardevolle oplossing betekenen.

Buurelementen hoeven niet te worden beslepen. Als geen of onbetrouwbare pijlers aanwezig zijn is een brug op implantaten zelfs de enige manier om een uitneembare prothese te voorkomen.

Volledige tandvervanging met implantaten en vaste brugconstructie

Veel patiënten willen tegenwoordig geen uitneembare volledige prothese meer dragen om psychologische of sociale reden. Ziet u op tegen een uitneembaar kunstgebit, dan bestaat de mogelijkheid om bij te weinig volume de kaak weer op te bouwen met eigen of synthetisch bot. Het gevoel eigen vaste tanden terug te hebben is fantastisch.

Contact

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze praktijk voor implantologie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met 076 – 520 80 49.

Bekijk ook: Facings, Tandarts Breda